• UK
    • North America
HomeProjectsCommercialPlaza Eucaliptus

Plaza Eucaliptus

Description

The Plaza Eucaliptus project was proposed to renovate and improve a rundown plaza surrounded by living quarters in the form of high rise condos, while supplying a playground area with trees.

A potential problem for the plan of these trees however, was a lack of softscape area. Due to the high pedestrian traffic area above and an underground parking area below, the entire plaza is hardsacpe.

The main municipal design company, Bagursa, partnered with an international architectural company called Intraesa and came up with an innovative design using the StrataCell as the construction base for the tree pits and combining them in the design for a circular bench area. The other tree pits all had StrataCells to increase the soil volume, coupled with the ReRoot ribbed root barrier, RootDirector, and the RootRain Urban irrigation and aeration system.

This system of modular load bearing cells enabled the architects to obtain a vast uncompacted soil volume for all the trees even though it was set on a solid concrete structure and there was a very shallow soil area. Using a hot rubber mix they were able to make the RootDirector a colourful feature in the plaza instead of a hidden item never to be appreciated.


GreenBlue Urband Ltd

GreenBlue Urban Ltd
Northpoint, Compass Park,

Bodiam, East Sussex, TN32 5BS

London Showroom
117-121 St John Street,

Clerkenwell, London, EC1V 4JA

E: enquiries@greenblue.com
T: 01580 830 800

ENQUIRIES

Register  with GreenBlue

Register today to make accessing Datasheets and online resources even easier.

REGISTER
Join our newsletter

Subscribe to our newsletter to receive exclusive updates and free resources!

© 2020 GreenBlue Urban Limited. All Rights Reserved.